8 persoane au murit si 17 au fost ranite in Ajunul Craciunului dupa ce rusii au bombardat Hersonul

herson

Cel puțin opt civili au fost uciși, iar alți 17 au fost răniți în urma bombardamentului orașului Herson de către ruși, in Ajunul Craciunului, potrivit paginii de Facebook a procuraturii regionale din Herson.

„Mai multe persoane au fost spitalizate cu răni grave. Au fost avariate instalații de infrastructură civilă, inclusiv clădiri rezidențiale, clădiri administrative și vehicule”, se arată în raport.

Potrivit anchetei, ieri dimineata, invadatorii au efectuat un alt bombardament asupra centrului orașului Herson, lovind locurile cu cele mai masive concentrări de locuitori locali. A fost lansată o anchetă preliminară cu privire la fapta de încălcare a legilor și obiceiurilor de război legate de omor cu premeditare (partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Anterior, adjunctul șefului biroului președintelui Ucrainei, Kyrylo Tymoshenko, a raportat cinci morți și 35 de răniți în urma bombardării de dimineață a orașului Herson de către invadatorii ruși. În total, 16 răniți, potrivit acestuia, se află în stare gravă.

Foto: DW.com