8 manageri într-un an la Spitalul Județean Piatra Neamț

Spitalul-Judetean

Razboiul politic PSD – PNL, de la nivelul judetului Neamt a facut ca Spitalul Judetean sa ajunga la 8 manageri in ultimul an. Unitatea medicala este condusa momentan de Lucian Micu, fostul primar al Romanului care l-a inlocuit pe medicul Silviu Verzea. In acest an, unitatea medicala a fost condusa si de un patron de firme de pompe funebre.

Lucian Micu, actualul manager al Spitalului Judetean Neamt a fost primar al Romanului. A trecut de la PNL la PSD si a vrut sa candideze la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, insa candidatura sa a fost respinsa de instanta si Biroul Electoral Central, dupa ce Agentia Nationala de Integritate i-a aplicat o interdictie de trei ani pentru a candida. In 2012, Lucian Micu a detinut simultan functia de viceprimar si functia remunerata de membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal de Urgenta Roman. Micu l-a inlocuit pe Silviu Verzea in mandatul caruia, oamenii asteptau cu orele in curtea spitalului.

Verzea l-a inlocuit in luna mai pe Marius Ghinet, numit de PNL cu avizul Ministerului Sanatatii in fruntea Spitalului Judetean Piatra Neamt acesta fiind schimbat dupa 3 zile. Ghinet era patronul unei firme de pompe funebre si directorul tehnic al unei firme detinute de primaria Piatra Neamt. In luna aprilie, medicul epidemiolog Daniela Marcoci era numita manager dintr-un ordin al ministrului Nelu Tataru. Fostul director, Florin Apostoae a fost revocat din funcţie desi conducea spitalul doar de cateva zile. Acesta fusese numit în locul lui Toder Mocanu, care a demisionat invocînd motive de sănătate.