8 elevi ieșeni, prinși în teroarea din Sri Lanka

Sharing is caring!

8 elevi de la Colegiul Costache Negruzzi din Iasi, alaturi de un insotitor se aflau in Colombo, in momentul exploziilor din Sri Lanka.  Din fericire, elevii si insotitorul lor sunt in afara oricarui pericol. La cererea Ministerului de Afaceri Externe, acestia au fost transferati intr-o unitate militara aflata la periferia capitalei Colombo. In urmatoarele zile, iesenii ar urma sa fie imbarcati intr-o cursa aeriana spre Europa.

Cei opt elevi de la Colegiul Negruzzi din Iași, aflați în Sri Lanka, printr-un proiect educațional, sunt în siguranță, într-o unitate militară. Copiii au plecat cu profesorul de matematica Ioana Anton si exista mari sanse sa se intoarca mai devreme de vineri in tara. Primarul Mihai Chirica a dat asigurari ca grupul este in siguranta si se tine legatura permanent cu Sri Lanka.

Numai putin de 8 explozii au avut loc ieri dimineata in capitala Colombo. Exploziile au vizat biserici si hoteluri. Atentatele au fost revendicate de catre gruparea terorista ISIS.

Potrivit ultimului bilant, aproape 300 de oameni au murit, printre victime aflandu-se si straini. 500 persoane au fost ranite.

Poliţia a anunţat, astăzi, că o bombă ‘artizanală’ a fost găsită noaptea trecută pe un drum ce duce la terminalul principal al aeroportului Colombo şi că a fost dezamorsată cu succes de forţele aeriene srilankeze. Aeroportul rămâne deschis în condiţii de înaltă securitate în urma atentatelor.

Departamentul de Stat al SUA a emis o nouă alertă de călătorie cu privire la Sri Lanka, avertizând că ‘grupuri teroriste’ continuă să pună la cale posibile atacuri în această ţară sud-asiatică, după atentatele de ieri, transmite Reuters. Printre posibile ţinte se numără obiective turistice, malluri, hoteluri, lăcaşuri de cult, aeroporturi.

shares