8 elevi de la Colegiul Negruzzi din Iasi, prinsi in mijlocul atentatelor din Sri Lanka

Sharing is caring!

Numai putin de 8 explozii au avut loc in aceasta dimineata in capitala Colombo. Exploziile au vizat biserici si hoteluri. Atentatele au fost revendicate de catre gruparea terorista ISIS. Peste 200 persoane au murit, printre victime aflandu-se si 35 straini. 500 persoane au fost ranite.

8 elevi de la Colegiul Costache Negruzzi, alaturi de un insotitor se aflau in Colombo, in momentul exploziilor. Acestia se afla intr-un schimb de experienta in Sri Lanka. Din fericire, elevii si insotitorul lor sunt in afara oricarui pericol. La cererea, Ministerului de Afaceri Externe acestia au fost transferati intr-o unitate militara aflata la periferia capitalei Colombo.

“Este vorba de un grup de opt elevi de la Colegiul Negruzzi din Iaşi. Aceştia erau plecaţi împreună cu un profesor, într-un schimb de experinţă. Sunt cazaţi într-o bază militară, unde sunt în siguranţă. Vom face demersurile necesare pentru ca zilele următoare să îi aducem cu bine acasă”, a declarat Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe pentru Realitatea TV.

shares