8 din 10 români se gândesc să lucreze după pensionare

pensie

Potrivit unui studiu realizat recent, organizat de o platformă online de angajări, 8 din 10 români se gândesc să continuie să lucreze după ieșirea la pensie. Majoritatea românilor au un câștig de sub 3.000 de lei ș nu-și permit să facă economii pentru bătrânețe.

Peste 60% din angajații români spun că nu au în prezent un plan pentru suplimentarea veniturilor când vor fi pensionari – cum ar fi exemplu o pensie privata. Ei se bazeaza strict pe banii pe care îi vor încasa din pensia de stat, deși ar vrea să poată economisi lunar între 250 și 500 de lei. Doi din 10 susțin cu certitudine că vor munci după pensionare, în timp ce 6 din 10 ia în calcul această posibilitate.

În prezent, 85% dintre respondenți afirmă că au un salariu net lunar sub pragul de 5.000 de lei, iar în acest procent circa 30% câștigă sub 3.000 lei, ceea ce nu le permite să facă destule economii pentru vârsta pensionării. Pentru a avea o bătrânețe lipsită de griji financiare, aproape jumatate dintre romani consideră că ar trebui să aibă economii de până la 150.000 lei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1 – 20 august, pe un eșantion de 920 de utilizatori de internet din România.

sursă: europafm

sursă foto: DCBusiness