8 angajati ai SAJ Neamt au fost retinuti de DNA dupa ce au dat mita sa fie incadrati pe perioada nedeterminata

Ancheta DNA in cazul mitei de la SAJ Neamt a fost extinsa. Dupa ce au fost arestati preventiv directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt si doua asistente sefe, alte 8 persoane, angajate pe perioada determinat in substatia din Targu Neamt au fost retinute dupa ce au dat mita sa fie incadrate pe perioada nedeterminata.

În perioada 2 – 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată.

Din banii menționați, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin și 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminița (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus).

Astazi, toți inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!