774.000 ieseni sunt asteptati duminica la vot

vot

Saptamana de foc pentru autoritati in vederea scrutinului de duminica. Campania electorală se va încheia sambata,  25 mai, la ora 07.00, iar duminica secțiile de votare vor fi deschise în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Duminica aceasta, 26 mai, va fi organizat scrutinul pentru alegerea reprezentanților țării noastre în Parlamentul European, ca și referendumul convocat de președintele României pe teme legate de justiție.

Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente. Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.

 Față de ultimul proces electoral, la nivelul județului Iași au fost înființate 10 noi secții de votare, 6 în municipiul Iași, 2 în municipiul Pașcani și 2 în comuna Miroslava, în total urmând a fi deschise 746 secții de votare la nivelul județului. Pe listele electorale permanente se află peste 774.000 de ieșeni, fiind necesare în total 2,55 milioane de buletine de vot, respectiv câte trei buletine pentru fiecare alegător plus o marjă de 10%. Acestea vor fi distribuite sâmbătă, 25 mai, reprezentanților autorităților locale din județ, alături de celelalte materiale necesare desfășurării scrutinului. Tot în cursul zilei de sâmbătă vor fi efectuate inspecții ale secțiilor de vot, pentru a ne asigura că acestea sunt pregătite pentru scrutinele de duminică„, sustine prefectul Marian Serbescu.

Institutia Prefectului Iasi da asigurari că au fost dispuse toate măsurile necesare pentru ca procesele electorale să se desfășoare într-un climat de maximă corectitudine, legalitate și transparență.