75 de copii vor merge anul acesta la noua gradinita din Hlincea

Toamna vine cu vesti bune pentru parintii din Hlincea. Isi vor putea trimite copiii la noua gradinita aflata in prag de finalizare. Tot aici este construita si o cresa, la care s-au inscris 18 copii. Cele 9 sali de clasa vor fi deschise pentru micuti din 14 septembrie.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „In Hlincea nu a existat nici o scoala, nici o unitate scolara si avem deja inscrisi la ciclul prescolar, 75 de copii pe care ii vom primi in gradinita Hlincea. Este o investitie de la zero asa cum spuneam finantata din bani de la Guvernul Romaniei, prin Programul National de Dezvoltare Locala”.

Lucrarile la gradinita sunt finalizate, in acest moment se asteapta obiectele cu care vor fi dotate clasele.Catalin Lupu, primar Ciurea

„Este o constructie de 1200 mp. Suntem in faza de primire a obiectelor de inventar cu care vom dota fiecare spatiu in parte si de asemenea intr-o stransa relatie cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, asteptam repartizarea cadrelor didactice, a educatoarelor care vor avea grija de cei peste 75 de copii pe care ii avem inscrisi”, a completat Catalin Lupu.

Tot in cadrul acestei unitati scolare va functiona in acest an si o cresa.

Catalin Lupu, primar Ciurea: „Va functiona in acest an si o grupa de cresa, afiliata cresei Sfinta Maria din Lunca Cetatuii, unde avem deja 18 copii inscrisi. Vom asigura personal din bugetul primariei platit, pentru a putea primi si acesti 18 copii de varsta de cresa”.

Copiii inscrisi la gradinita cu program prelungit din Hlincea vor avea masa asigurata prin sistem catering. Investitia s-a ridicat la suma 3,5 milioane de lei, bani obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!