75 de cadre medicale s-au vaccinat ieri, la Iași

vaccin Rosu3

75 de cadre medicale s-au vaccinat ieri la Iași, după sosirea vaccinului anti-COVID. Primul vaccinat a fost dr. Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase, urmat de celelalte cadre medicale, printre care și fostul manager, Carmen Dorobăț.

„Este un moment istoric pentru cadrele medicale care din acest moment vor lucra cu mai multă libertate psihologică şi va exista o calitate mai bună a actului medical, un moment istoric şi în ceea ce priveşte protecţia propriilor familii, un moment istoric pentru omenire. Sperăm că acesta este «începutul sfârşitului» pentru că înseamnă că, treptat, nu ne putem aştepta să se întâmple peste noapte, va scădea numărul de cazuri. Sperăm să fie spre final această pandemie, care va exista în continuare, dar nu ca până acum, în valuri. Sperăm să se topească aceste valuri şi să putem gestiona mai uşor toate cazurile care apar”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ.

Vaccinarea personalului medical continuă în aceste zile, aproximându-se un număr de 50 de vaccinări pe zi.

România va continua să primească alte doze de vaccin, următoarea trașă sosind mâine și poimâine. Până acum, nu s-a înregistrat niciun efect advers la medicii vaccinați ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.