72 la suta din scolile aflate in Moldova se incalzesc la sobe

Sharing is caring!

Statistici groaznice pentru invatamantul romanesc intr-un studiu realizat de World Vision Romania.  In 30 ani de educatie moderna, Romania a avut aproape 30 de miniştri, peste 330.000 de elevi invata in scoli dotate inadecvat, 32% dintre copiii inscrisi in invatamantul preuniversitar nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional pentru a putea invata online.

In Moldova, 72 la suta din scoli se incalzesc la sobe, 1176 scoli majoritatea din mediul rural au toaleta afara iar 47 la suta nu au rampa de acces pentru copiii cu dizabilitati. In continuare, peste 4.000 de cladiri in care se desfasoara activitati didactice functioneaza fara autorizaţie de securitate la incendii iar una din 6 scoli nu are acces la o sursa de alimentare cu apa.

La tara, aproape doua gospodarii din trei nu au conexiune la internet, iar in scoli exista circa 7,5 computere la 100 de copii. Peste 30% dintre toti copiii din invatamantul preuniversitar din Romania nu au acces individual la un echipament de tip laptop, tabletă sau desktop pentru școala, un sfert dintre aceste familii declara ca nu isi permit sa cumpere un astfel de echipament, chiar daca le este necesar copiilor.

Guvernul a promis ca in luna septembrie 250.000 tablete inteligente vor ajunge in scoli.

shares