7 transporturi ilegale de deșeuri oprite la graniță de Garda Națională de Mediu

În minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României, câţiva băieţi „deştepţi” au crezut că se poate trece mai ușor cu transporturi ilegale de deșeuri prin punctele de frontieră ale ţării. Acestia s-au inselat, Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu fiind pregătiţi pentru o astfel de strategie. În perioada 30.11.2023-04.12.2023,comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi Arad nu au permis intrarea pe teritoriul României a 7 autotrenuri.

În jud. Arad, pe la punctul de trecere al frontierei Nădlac II a fost returnat un transport ce conținea 30 de big bag-uri (un fel de sacose imense) cu pilitură și șpan din plastic, aluminiu și metale neferoase. Transportul provenea din Italia și avea ca destinație jud. Timiș.

La punctul de trecere al frontierei Borş II din jud. Bihor, comisarii GNM au întors din drum 6 transporturi încărcate cu 81 de tone de „ajutoare umanitare” (îmbrăcăminte și alte bunuri second hand) ce proveneau din Danemarca, Ungaria, Germania și Austria, și care aveau ca destinație județele Suceava, Arad, Hunedoara și Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *