7 soferi prinsi bauti intr-o actiune a politistilor pe Bvd. Poitiers

WhatsApp Image 2023-03-10 at 12.22.17

Actiune rutiera in zona Bulevardului Poitiers din Iasi. Politistii au acționat, în principal, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. Peste 400 de conducatori auto au fost testati, iar sapte dintre ei se aflau sub influenta bauturilor alcoolice.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași care le-au transmis participanților la trafic informații privind efectele consumului de alcool și droguri asupra comportamentului de conducător auto.

Anca Vîjiac, Purt. Cuv. IPJ Iași: „Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iași și Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o amplă acţiune, pe raza municipiului Iași si din judet pentru prevenirea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești. Printre acestea se numara si consumul de alcool la volan. Atragem atentia asupra faptului ca una dintre cauzele de producere a accidentelor rutiere grave pe raza judetului nostru este reprezentata de soferii care au urcat la volan dup a ce au consumat substante interzise„.

Tot in cadrul actiunii rutiere, conducatorii auto au completat un chestionar realizat de Agentia Nationala Antidrog.

Marius Manea, șef CRPECA Iași: „Una dintre sarcinile Agentiei Nationale Antidrog in aceasta seara de a aplica un chestionar si de a realiza un studio care va avea ca tema consumul de substante psihoactive in randul conducatorilor auto din Romania. Ce este important de precizat este ca datele sunt confindentiale si sunt pentru statistica si vor fi un punct de plecare pentru domeniul nostru de competenta„.

Politistii au anuntat ca astfel de actiuni vor mai fi desfasurate si in perioada urmatoare.