7 persoane au fost confirmate cu noua tulpină Omicron la Iași

foto: gds

În ultimele 14 zile, în județul Iași, au fost înregistrate 40 de suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron, iar altele 7 au fost confirmate cu noua variantă a coronavirusului.

„Din nefericire, în momentul de față și așa cum bine știți, laboratorul de biologie moleculară care funcționează în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase este centrul de screening pentru toată regiunea Moldovei, pentru tot ceea ce reprezintă tulpinile Covid-19, și am ridicat suspiciunea înaltă la mai multe persoane. Am identificat modificații specifice tulpinii omicron, la 7 pacienți. Am trimis probele acestora la București, iar pe data de 31 decembrie 2021 am primit și confirmarea, iar săptămâna trecută am ridicat suspiciunea de infectare cu noua tulpină la alte 40 de persoane, dintre care 28 de probe au fost deja trimise la București. Pacienții sunt din toată zona Moldovei, inclusiv Botoșani, Bacău”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”

Potrivit medicilor, această variantă se transmite mai ușor, dar nu dezvoltă o simptomatologie severă, cei mai mulți dintre ei fiind tratați la domiciliu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!