7 dealeri care vindeau droguri in Iasi si Cluj Napoca au fost retinuti de DIICOT

Procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri au introdus în România cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care, la rândul lor, au aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

Cu ocazia acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri.

Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în 48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum și o mașină de numărat bani.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate, un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro, fiind recuperată de polițiști.

Din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *