7 ani de la tragedia din Colectiv. „Este anul în care ne despărțim definitiv de trupul și de sufletul copiilor noștri. Este anul în care familiile celor plecați organizează parastasele de 7 ani, ultimele”

Colectiv

Duminică se împlinesc 7 ani acel 30 octombrie fatidic, când a avut loc tragedia din clubul Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi numărul victimelor a ajuns la 64. Mai apoi, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65. Alte 160 de persoane au fost rănite. În București va ave aloc un manifest în memoria victimelor incendiului și o slujbă religioasă organizată de Arhiepiscopia Capitalei.

Portretele victimelor incendiului vor fi purtate de la Clubul Colectiv până la Parchetul General

„Duminică, 30 octombrie 2022, de la ora 18:00 vom fi din nou #împreună în fața clubului Colectiv iar apoi vom purta portretele victimelor până la Parchetul General pentru ca decidenții din această instituție să-și amintească pentru ce vin la serviciu și ce răspundere au pentru a se face dreptate”, au transmis organizatorii evenimentului.

„Dosarul #colectiv a fost instrumentat superficial, tergiversat, scindat și s-a încercat deturnarea atenției publice de la faptul că spitalele și deciziile autorităților au făcut mai multe victime decât incendiul în sine.