67 de ani de spectacole legendare la Opera Iași

Opera Nationala Română din Iași este din nou la ceas aniversar. Zilele acestea se implinesc 67 de ani de la primul spectacol liric sustinut pe scena din Iasi. Pentru a marca cum se cuvine, reprezentantii Operei au pregatit trei spectacole de poveste, cu distributii de exceptie.

Pe 3 noiembrie se împlinesc 67 de ani de la prima reprezentație găzduită de teatrul liric ieșean. Pentru a marca aniversarea, Opera Iași a programat in aceste zile noiembrie spectacolul „Tosca”, care s-a jucat și pe 3 noiembrie 1956, când a avut loc primul eveniment din istoria instituției.

Andrei Fermeșanu – manager al Operei Naționale Române din Iași

„Ne intalnim astazi asa cum spunea bine domnul director Cătălin Sava cu ocazia celebrarii celor 67 de ani de spectacol liric aici la Opera Nationala din Iasi. E o sărbătoare ca-n povești. trei zile durează. Avem spectacol dublu, pe 3 si pe 4 de „Tosca” în doua distributii diferite. Aici vedeti o parte din crema solistilor ce vor interpreta in cele doua seri. Cel de al treilea eveniment fiind pe 7 noiembrie, o gală cu Ramona Zaharia. Este vorba despre un proiect cu fundatia culturala Gaudium Anime, iar acest parteneriat speram sa devina o traditie pentru ca pana acum lucrurile au mers foarte bine si beneficiul pentru public cred ca este sufiecient de mare incat sa continuam.”

Protagonista spectacolului, Cellia Costea a transmis publicului ieșean că este fericită să urce din nou pe scena Operei din Iași.

Cellia Costea – protagonistă

„Ma bucur sa ma aflu din nou aici la Iasi, cu aceasta ocazie aniversara a celor 67 de ani aniversari ai Operei Naționale Române din Iasi. Cu bucurie în totdeauna aici pe scena, in amintirea bunicului meu, a familie mele care a plecat de aici sin Iasi. Sunt bucuroasă că voi cânta pentru a doua oara aici la Iasi, Tosca. Prima data fiind acum doi ani, in timpul pandemiei cand din pacate cand publicul a avut acces doar 50% si nu multa lume a putut sa se bucure de aceasta sarbatoare.”

Încă un eveniment de exceptie este programat pentru data de 7 noiembrie atunci când va avea loc Gala Extraordinară care o are în centrul atenției pe Ramona Zaharia.

Cătălin Sava – muzicolog

„O gala de opera. Ultima Gală de Operă la Iași a fost Adriana Severin, daca nu ma insel. Nu vedeti des o gală de operă pentru ca e un eveniment complex iar acum are in centrul atentiei acest eveniment pe Ramona Zaharia o fiica a Iasului care a studiat si s-a format aici pe care o așteptăm cu toții.”

Conducerea muzicală a spectacolelor va fi asigurată de maestrul Mihnea Ignat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *