66 de stagiuni legendare la Opera Iași

Opera-Nationala-Romana-din-Iasi

Luna aniversară a Operei din Iași debutează cu evenimente artistice memorabile. Spectacolul aniversar „Tosca” de Giacomo Puccini este prezentat în acest an în dubla reprezentație, pe 3 si 4 noiembrie, cu distribuții de excepție.

Pe 3 noiembrie se împlinesc 66 de ani de la prima reprezentație găzduită de teatrul liric ieșean. Pentru a marca aniversarea, Opera Iași programează joi spectacolul „Tosca”, care s-a jucat și pe 3 noiembrie 1956, când a avut loc primul eveniment din istoria instituției. Opera lui Giacomo Puccini va putea fi urmărită și vineri, cu o altă distribuție. În prima seară, distribuția îi reunește pe invitații speciali, soprana Aurelia Florian, tenorul Daniel Magdal și baritonul Carlos Almaguer.

O distribuție foarte importantă așa cum prezentăm publicului de fiecare dată la ceas aniversal. De aceasta data am ales-o pe Aurelia Florian, o divă absolută, pentru că asta ne trebuie în spectacolul nostru. O voce extraordinară, dar și o personalitate puternică. Aurelia Florian face cariera de ani de zile pe scenele Europei. Suntem foarte bucuroși că o avem alături de noi, completând o distribuție ce îl are pe Daniel Magdal, un tenor ieșean plecat pe scenele lumii și director adjunct al Operei Naționale din București și personajul tenebros, rău cu forța Scarpia, Carlos Almaguer mexican de origine, o voce foarte puternică”, a declarat Andrei Fermeșanu, director ONRI.

Vor interpreta soliștii, corul, corul de copii, baletul și orchestra Operei din Iași, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului David Crescenzi.

A doua zi reeditam spectacolul, pe 4 noiembrie, cu o distribuie a casei ce o are ]n centru pe Simona Titianu, soprană angajată a casei. De la Cluj a venit Hector Lopez un alt mexican, adică o altă situație inedită, deci avem o Opera internațională”, a spus Andrei Fermeșanu, director ONRI.

Conducerea muzicală a spectacolelor va fi asigurată de maestrul David Crescenzi.