Peste 6500 elevi din judetul Iasi s-au prezentat la Evaluarea Nationala. Nici un copil nu a depasit temperatura de 37.3 grade Celsius

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale în 175 de centre de examen constituite la nivelul judeţului Iaşi, dintre care 56 în mediul urban şi 119 în mediul rural. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 6536 candidați din totalul celor 7402 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi la examen, procentajul prezenţei fiind de 88.3%.

În toate centrele de examen a fost asigurat personal medical. Nu a fost înregistrat niciun elev cu temperatura peste maximul admis, de 37.3oC, la intrare în centrul de examen. De asemenea, menţionăm că un elev de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi este spitalizat, fiind caz confirmat de COVID-19, iar alţi 13 elevi se află în izolare la domiciliu. Elevii respectivi vor putea susţine cele două probe ale examenului în etapa specială, care se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 iunie .

Niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică). Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.