63 de refugiați din Ucraina cazați la DGASPC Iași

276026023_329269209234789_4391649040879655366_n

DGASPC Iaşi a preluat un grup de refugiaţi din Ucraina, format din 52 de copii şi 11 adulţi. 43 dintre copii provin dintr-un centru de plasament.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului le-a pregătit locuri de cazare cu sprijinul Fundației Hope and Homes for Children România. La sosirea la Iaşi, după un drum de aproape 40 de ore, toţi membrii grupului au primit asistenţă medicală din partea unei echipe de la DSP.

„Vor fi în siguranță acum sub ocrotirea DGASPC, a Consiliului Județean Iași, HHC România și tuturor oamenilor de bine care s-au implicat cu sufletul în sprijinirea vecinilor noștri.Sub nicio formă nu putem lăsa ca acest război să devină o realitate pe care să o tolerăm și să o acceptăm, acum că am trecut de șocul inițial pe care ni l-a produs.

În fiecare zi, mor oameni nevinovați în Ucraina. În fiecare zi, copii, mame, bătrâni rămân fără nimic și trebuie să fugă sau, mai rău, să rămână prinși într-o lume unde nu mai există alimente, apă, căldură. Trebuie să rămânem solidari cu ei. Nu au nicio vină pentru ura regimului depășit și nemilos de la Kremlin, care a îndreptat armele asupra lor.

Vă rog ca în continuare să donați alimente și produse de cazarmament (pături, saltele, perne, cearșaf) sau de igienă personală la cortul Crucea Roșie de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, vizavi de Palatul Culturii, pentru a le trimite cu un convoi umanitar în Ucraina”, a transmis preşedintele CJ, Costel Alexe.