600 de radare fixe vor fi montate pe drumurile din Români

foto: zcj

În acest an, vor fi montate 600 de camere radar fixe pe DN 7, DN 1 și Autostrada Soarelui, a anunțat Ministrul de Interne, Lucian Bode, la Digi24.

Costul investiției se ridică 12 milioane de euro. Scopul aceste măsuri este de a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat Lucian Bode.

Deocamdată, Ministerul Afacerilor Interne şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au anunţat un termen de finalizare.

Potrivit rapoartelor poliției, aproape 1000 de oameni mor anual pe șosele din România.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!