6 tone de alimente donate de Manastirea Hadambu nevoiasilor din 3 comune

Peste 150 de familii din comunele Andrieşeni, Mironeasa şi Mogoşeşti au primit şase tone de alimente pentru masa de Sfintele Paşti. Acţiunea filantropică s-a desfăşurat prin intermediul Mănăstirii Hadâmbu.

Delegaţia de la aşezarea monahală din Dealul Mare, ce adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, s-a oprit la familia Danu din Fântânele, comuna Andrieşeni.

Această familie a fost ajutată de Mănăstirea Hadâmbu, la recomandarea profesorului Ilie Urmă, prin cumpărarea unei bovine şi prin construirea unei fântâni. Membrii familiei au primit din partea Bisericii produse alimentare neperisabile, pâine proaspătă şi cozonaci, iar copiilor li s-au oferit dulciuri.

În continuare, părintele stareţ Nicodim, însoţit de protosinghelul Iorest Goraş, secretarul Mănăstirii Hadâmbu, a ajuns la câteva familii nevoiaşe.

Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă – Staret Mănăstirea Hadâmbu:

Suntem in Saptamana Patimilor, ne apropiem cu pasi repezi de bucuria Invierii lui Hristos si cat reusim noi sa aducem aceasta putina bucurie din darul lui Dumnezeu trimis prin oameni cu credinta si prin cei care ma sprijina prin acest fapte, ca sa aduc bucurie tuturor celor nevoiasi, ca sunt foarte multi necajiti si numai in satul acesta. Nu numai in posturi, de sarbatorile Craciunului si de Pasti, cat reusim sa mergem cand auzim ca este nevoie de sprijinul nostru, ne straduim sa fim prezenti acolo sa-i ajutam, sa-I sprijinim

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a menţionat că alimentele care s-au oferit oamenilor cu posibilităţi materiale limitate au fost cumpărate cu sprijinul fiilor duhovniceşti şi al pelerinilor închinători

Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă – Stareţ Mănăstirea Hadâmbu:

„Ce este mai important pentru aceste familii: orez, ulei, faina de grau, faina de porumb, cozonaci, dulciuri la copii. Cam astea sunt cele mai importante pe care am reusit de data aceasta sa le aducem”

Două tone de alimente au ajuns la zeci de familii din Parohia Andrieşeni

Nicu Axinte – Preot Parohia Andrieșeni:

„Noi am avut bucuria si norocul ca parintele staret sa vina in mijlocul nostru, sa ne vada, sa ne cunoasca si sa ne daruiasca ceva, cu multa dragoste si multa bucurie”

Campania „Caravana Milosteniei” s-a desfăşurat şi în Parohia Urşiţa-Mironeasa. De peste trei decenii, familiile sărace din localităţile Urşiţa şi Schit Hadâmbu primesc alimente prin dragostea părintelui stareţ Nicodim. Patru tone de alimente au ajuns la persoanele selectate pe baza anchetelor sociale la o sută de familii din Schit Hadâmbu şi Urşiţa, dar şi la câţiva nevoiaşi din satul Hadâmbu, comuna Mogoşeşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *