6 persoane arestate in dosarul fabricii de tigari de la Humulesti

Magistratii Tribunalului Iasi au decis ca 6 din cei 10 suspecti sa fie arestati preventiv pentru 30 zile, in dosarul fabricii ilegale de tigari de la Humulesti. Acestia sunt Vîrtosu Nineli, Carp Nicolae, Chirilă Dumitru, Candit Ilie, Apostol Dmitri, Stoica Sergiu. O parte dintre ei sunt cetateni ai Republicii Moldova. Decizia a fost contestata deja la Curtea de Apel Iasi.

Procurorii DIICOT sustin ca, în luna septembrie a anului trecut, 10 persoane au constituit un grup infracțional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor țigarete contrafăcute. În acest scop, suspecții au achiziționat o fabrică de țigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localității Humulești, județul Neamț.

De asemenea, aceștia au achiziționat cantitatea de circa 20.000 de kilograme de tutun mărunțit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din folie de plastic, foițe de hârtie și filtre cu intenția de a fabrica 1.000.000 pachete de țigarete, fără a deține autorizație în acest sens. Aceste pachete de țigarete pot fi vândute pe piața neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locației în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!