6 copii sunt la ATI, iar alti 26 se afla in zona rosie Covid în Iași

copii-covid

Numărul paturilor pentru copiii infectați cu Sars-CoV-2 a depășit cifra de 30 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfanta Maria” din Iași, iar rata cazurilor este în continuă creștere. Momentan, 6 pacienți sunt internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, dintre care un adolescent cu obezitate morbidă și o fata de 17 ani cu o afecțiune extrem de grava, cu risc major de deces.

Ieri, peste 30 de pacienți erau internați la Spitalul „Sfânta Maria”. O adolescentă de 17 ani, din Focșani, care a născut luna trecută, a fost trimisă în stare gravă la Spitalul de Copii din Iaşi în urma unor complicaţii după ce aceasta a fost depistată pozitivă la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

„La nivelul spitalului pentru copii, în zona ATI-Covid, în zona roșie, avem șase pacienți, dintre care unul cu o stare deosebită. Este vorba despre o lehuză în vârstă de 17 ani, venită prin transfer de la spitalul din Focșani. Pacienta prezintă un tromboembolism pulmonar, o afecțiune extrem de gravă, cu risc de deces major. În prezent, este stabilă, nu este intubată, nu este ventilată mecanic, beneficiază de tot tratamentul specific patologiei, sperăm cu succes.”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Vârsta pacienților este extrem de mică, iar medicii sunt în alertă din cauza ratei tot mai crescute a infectărilor în cazul minorilor.

„În legătură cu pacientul de 15 ani de la Suceava cu o obezitate morbidă, diabet decompensat tip 1, acesta este într-o stare stabilă, spre ameliorare și se pare că a trecut de momentul critic. În aceste moment, niciun pacient din secția ATI-Covid nu este intubat sau ventilat mecanic. Cel mai mic pacient este un sugar de o lună, iar cel mai mare, o fată de 17 ani, această domișoară lehuzăvenită de la Focșani. Pe zona roșie Covid avem 26 de pacienți, se menține trendul, pe weekend se aglomerează, sperăm să putem externa, să fie echilibrați hemodinamic., a mai spus Alina Belu.

Medicii de la Iași sunt rezervați în privința evoluției stării de sănătate a tinerei de 17 ani. Aceasta a juns la spital cu suspiciunea de tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, o afecţiune imprevizibilă, adesea gravă la lehuze.