6.956 de persoane carantinate în județul Iași

În acest moment, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, în județul Iași sunt 6.956 de persoane pentru care s-a dispus măsura carantinării, iar dintre acestea 6.811 persoane au sosit în ultimele zile dintr-o altă țară.

Având în vedere actualul context epidemiologic, astăzi a avut loc o ședință de lucru, la care au participat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratului Județean de Poliție Iași și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, în vederea stabilirii acțiunilor pentru verificarea persoanelor față de care este dispusă măsura carantinării.

„Riscurile sunt prea mari pentru a le trece cu vederea, de aceea statul român a luat decizia ca persoanele care vin în aceste zile în țară și nu sunt vaccinate să intre în carantină. Este o măsură prin care vrem să protejăm persoanele cu care cei care se reîntorc în țară vor intra în contact și un mod de a limita răspândirea virusului, mai ales în contextul în care epidemiologii ne avertizează că varianta omicron este foarte contagioasă. Astfel, echipajele de polițiști și jandarmi vor efectua verificări în așa fel încât să știm că aceste măsuri preventive precum carantinarea sunt respectate. Fac un apel la persoanele carantinate să respecte decizia emisă în acest sens de către Direcția de Sănătate Publică. Este necesar să respectăm regulile de protecție, nu doar de teama amenzilor, ci pentru sănătatea și siguranța noastră și în special pentru a nu-i pune în pericol pe cei din jurul nostru!”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul Iași.