6.000 de petarde ridicate de polițiștii ieșeni

petarde

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate în cadrul acţiunii FOC DE ARTIFICII 2020-2021, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale la regimul articolelor pirotehnice, reglementate de Legea nr. 126/1995.

În cadrul activităţii desfăşurate pe raza comunelor Leţcani şi Schitu Duca, poliţiştii au legitimat 4 persoane şi au constatat 2 infracţiuni. Au fost ridicate 6000 de petarde din clasa P1 de periculozitate, 85 de petarde din categoria F 3 de periculozitate şi 4 baterii de artificii cu 100 de focuri fiecare, din categoria F 2 de periculozitate.

Scopul acţiunii naţionale FOC DE ARTIFICII este acela al creşterii siguranţei cetăţeanului prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020-2021.

În cadrul acţiunii sunt derulate şi activităţi informativ-preventive, pentru conştientizarea de către populaţie a riscurilor la care se expune prin folosirea articolelor pirotehnice ilegale sau nedestinate publicului larg, cu exemplificarea consecinţelor acestora.