59 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii din Bacău, în ultima zi

pompieri

În ultimele 24 de ore, pompierii băcăuani au gestionat 59 situații de urgență, înregistrate la nivel județean.

Doar în cursul zilei de ieri, salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău au fost solicitați să intervină pentru a lichida 22 de incendii. De asemenea, aceștia au acționat în 17 misiuni pentru acordarea ajutorului medical de urgență, 1 misiune asistență persoane și au gestionat alte 19 situații de urgență, în sprijinul comunității.

Una dintre intervențiile de amploare înregistrate în cursul zilei de ieri este cea din localitatea Odobești. La ora 13:40, prin apelul unic pentru situații de urgență, este anunțat un incendiu de vegetație uscată. Pentru a gestiona operativ situația, la fața locului s-au deplasat patru mijloace de intervenție, încadrate cu 17 pompieri militari.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta la vegetația uscată, cioate și doborâturi pe o suprafață de aproximativ 70 de hectare. În sprijinul pompierilor au acționat și 10 voluntari din cadrudin cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență(SVSU) al localității și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Traian.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție ce a durat aproximativ 8 ore, din momentul anunțării.