56 de copii nascuti in primele zile ale anului la Cuza Voda

bebelus.peirw3yc90

Pentru medicii de la maternitatea Cuza Voda din Iasi anul a inceput imbucurator. 56 de micuti au venit pe lume in primele zile ale acestui an. Primul nascut in noaptea de Revelion a fost un baietel. In aceasta perioada, medicii nu au intampinat urgente obstreticale.

2 bebelusi au venit pe lume in primele ore ale noului an. Nou nascutii au pasit in viata, in conditii speciale, dar cu nota 10. Zeci de mamici au avut un motiv in plus de fericire in perioada sarbatorilor.

Mircea Onofriescu, sef sectie Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iasi: „Anul 2021 a inceput in forta si foarte bine la maternitatea Cuza Voda Iasi. Pana in momentul de fata s-au nascut 56 de copii. In ziua de 31 decembrie s-au nascut 20 de copii, inainte de miezul noptii s-a nascut o fetita de 3200 de grame, iar imediat dupa miezul noptii s-a nascut un baiat de 3800 de grame. Deci, copii, sanatosi, frumosi si multe familii fericite au intampinat anul nou„.

Medicii spun ca in noul an, nu au existat urgente care sa necesite atentie speciala. Totusi, in 2020, au fost cateva nasteri premature.

Mircea Onofriescu, sef sectie Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iasi: „Suntem bucurosi ca nu au fost mari urgente obstetricale, pentru ca in general, in perioada sarbatorilor de iarna aveam parte de mari urgente obstetricale. Au fost cateva cazuri de nasteri premature, cel mai mic copil care s-a nascut, a fost un copil prematur la 28 de saptamani, 1100 de grame care a beneficiat bineinteles de serviciile de terapie intensiva neonatala din maternitatea Cuza Voda. Ne dorim cu totii sa fie un an mai bun si anul 2020 sa fie uitat cat mai repede”.

Desi maternitatea Cuza Voda din Iasi nu este unitate medicala Covid, au avut loc nasteri in conditii speciale, la mame pozitiv Covid.

In maternitatea Cuza Voda s-au nascut si au nascut si mame Covid pozitive, pentru ca toate mamele si toate pacientele care vin in maternitatea Cuza Voda sunt testate in triaj cu test rapid antigenic. Cele care au test pozitiv antigenic si nasterea este declansata, deci este o urgenta care trebuie rezolvata, ele beneficiaza de un sector si sali de nastere, sali de operatie separate si circuite separate. A doua zi si dupa nastere ele sunt testate prin metoda PCR, daca prin aceasta metoda se confirma ca este o infectie Covid, atunci lehuza merge la maternitatea Elena Doamna si foarte putine cazuri au mers la boli contagioase, la inceputul pandemiei„, a adaugat Mircea Onofriescu.

Medicii specialisti spun ca in 2021, numarul nou nascutilor a fost mai mic fata de inceputul anului trecut.