550 copii proveniti din familii defavorizate, sprijiniti la inceput de an scolar

Sharing is caring!

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, a organizat sâmbătă, 7 septembrie, în Parcul Expoziției, a VIII-a ediție a acţiunii cultural-caritabile „Copii de nota 10”, în sprijinul copiilor familiilor defavorizate din clasele 0-VIII, care au domiciliul în Municipiul Iaşi.

„Orice copil din România – indiferent de veniturile familiei, de localitatea sau de mediul în care trăiește, de situația sa legală sau medicală – are dreptul la Educație! Din păcate, statisticile oficiale confirmă că fenomenul de abandon şcolar din România este în creștere! Incredibil și revoltător totodată este faptul că statul nu deține nici astăzi date precise despre toți copiii care părăsesc sistemul instituţional, despre câți copiii ai străzii există, sau despre numărul exact al copiilor rămaşi singuri acasă! Știm însă un adevăr cumplit: copiii reprezintă categoria de vârstă cea mai afectată de sărăcie, mulți trăind sub pragul sărăciei extreme! Dacă dorim ca, mâine, copiii noștri să se comporte ca niște oameni adevărați, atunci, datoria noastră de onoare de azi constă în a-i ajuta să meargă cât mai departe pe drumul învățăturii! Succes copii! Ziua de mâine este a voastră! De ce să nu fie foarte frumoasă?”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Astfel, 550 de copii provenind din familii defavorizate au primit ajutoare de urgenţă în natură, în valoare de 125 lei, costul tuturor pachetelor fiind de circa 68.750 lei.

Mai exact, fiecare copil a primit un rucsac cu rechizite şcolare precum: penar complet echipat, stilou plus rezerve, set de pensule, bloc desen, caiete de Geografie și Biologie, 10 caiete de Matematică, 10 caiete tip Dictando, acuarele 12 culori plus pensulă, foarfecă, rezerve cerneală.

Pe lângă rucsacul cu rechizite, fiecare copil a primit şi dulciuri, constând în biscuiţi cu cremă, napolitane, prăjituri, croissante, ciocolată, bomboane, suc etc.

shares