530 de inveții la „Inventica 2018”

foto_studenti

Astazi a inceput la Iasi, cea de-a 22-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2018”, organizată de către Institutul Naţional de Inventică Iaşi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Pana vineri, 29 iunie, toate evenimentele expozitiei se vor desafsura in Sala Paşilor Pierduţi dar si in sala Bibliotecii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Manifestare a creativității, o olimpiadă a spiritului inventiv, Expoziţia Internaţională de Invenţii „Inventica 2018”, aflat la a XXII-a ediție, este o sărbătoare a inventatorilor.
Scopul Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2018” este de a reuni universități, institute de cercetare, companii, asociaţii, inventatori şi persoane interesate de domeniul inventicii.

Expoziţia Internaţională de Invenţii reprezintă o oportunitate de comunicare, diseminare a rezultatelor muncii din acest domeniu cu potenţiali utilizatori şi publicul larg.

În cadrul Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2018” au fost înscrise peste 530 de invenţii brevetate şi în curs de brevetare de către participanţi din România, S.U.A., Canada, Egipt, Moldova, Rusia, Polonia, Malaiezia.