52 soferi din judetul Iasi au ramas fara permis

rutiera

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Iași, Biroului Rutier Iași, Biroului Rutier Pașcani, Compartimentului Rutier Târgu Frumos și Compartimentului Rutier Hârlău au acționat, pe raza județului Iași, pentru prevenirea accidentelor rutiere, vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 433 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 124.000 de lei, dintre care 425 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 8 conform altor acte normative.

Au fost aplicate 133 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 41 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, 26 pentru abateri săvârșite de căruțași, 6 pentru abateri ale bicicliștilor și 207 pentru alte abateri.

Au fost reținute 52 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 17 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.