5000 de studenți vor veni în campusul Tudor din februarie

Cămine-T3-T4_TUIAȘI-1024x683

Aproximativ 5000 de studenti ai Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi vor reveni in cel de-al doilea semestru in Campusul „Tudor Vladimirescu”. Conform sistemului hibrid aprobat in luna septembrie 2020 de Senat, studentii din anul al II-lea de la licenta se decazeaza si continua activitatea on-line, in timp ce la Iasi vor studia cei din anii I, III, IV, V si VI de la licenta, dar si masteranzii din anii I si II.

Activitatile didactice si examinarile semestriale s-au derulat conform programului, in putine cazuri fiind necesar transferul acestor activitati integral in sistem on-line.

Dan Cascaval, rector TUIASI

Semestrul al doilea vom respecta exact programul pe care l-a aprobat Senatul in sedinta din septembrie 2020, respectiv vom continua cu sistemul hibrid, numai ca de aceasta data vor veni la scoala si vor fi cazati in campus un numar mai mare de studenti. Adica vor incepe scoala anul III, IV, 5 Arhitectura, III si IV ma refer la toate facultatile, anul 2 de master, iar anii I de licenta si de master vor continua scoala inceputa in primul semestru.

Studentii Universitatii Tehnice au completat formulare on-line de cazare in camine, pana acum fiind depuse circa 2.205 cereri.

Dan Cascaval, rector TUIASI

Vom transforma un camin pe care il alocasem initial pentru situatii de carantinare si de izolare, T16, il vom transforma si il vom reda circuitului de cazare ramanand doar T20 pentru astfel de situatii.

Universitatea a decis sa continue in acelasi sistem, deoarece masurile de prevenire a raspandirii virusului Covid, luate la nivelul campusului au limitat numarul infectiilor la 15 studenti.