500 de tablete pentru elevii din Ciurea

Sharing is caring!

Primaria comunei Ciurea, in parteneriat cu unitatile de invatamant din localitate au demarat un proiect pentru sprijinirea elevilor. 500 de tablete vor fi achizitionate pentru scolarii din comuna, pentru a le facilita accesul la invatamantul online.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Este o actiune pe care, impreuna cu directorii celor doua scoli, Scoala Ciurea si Scoala Comandor Alexandru Catuneanu am declansat-o zilele acestea. Am contactat un furnizor de tablete si in acelasi timp un furnizor de internet pentru a fi practic 2 in 1, sa aiba posibilitatea cei care le utilizeaza sa isi faca temele online, pe catalogul online si astfel sa ajutam comunitatea locala. Familiile, persoanele, copiii care nu au aceste posibilitati tehnice acasa, sa fie sprijiniti de primarie”.

Tabletele vor fi achizitionate de la un operator de telefonie mobila, vor avea internet si vor fi date elevilor in urma unor liste efectuate la unitatile de invatamant.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Invatatorii si dirigintii de la clase au facut o situatie la nivelul fiecarei clase, necesarul de aceste tablete si distributia lor va fi facuta prin intermediul scolii, in baza unui proces verbal. Se face o predare a tabletei, iar la sfarsitul anului scolar ele vor fi recuperate de la copii si vor fi date la laboratoarele de informatica ale fiecarei scoli”.

Tabletele vor fi folosite in special de elevii claselor I-VII, cei de clasa a VIII-a fiind nevoiti sa vina ulterior la cursuri pentru a se pregati de Evaluarea Nationala. Costurile de achizitie ale tabletelor vor fi achitate din bugetul scolilor si al Consiliului Local al comunei Ciurea.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Costurile sunt undeva la 4,9 euro pe luna, tableta si internetul. Un cost sa spunem suportabil din bugetele scolilor, alimentate de bugetul Consilului Local al comuni Ciurea”.

shares