50 de preșcolari din Iași vor învăța despre tradițiile satului tradițional românesc într-un nou proiect de educație nonformală

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25, Iași anunță începerea proiectului „Tradiții și Obiceiuri la grădiniță”, care va fi implementat în perioada iunie-august 2024, deschizând ușa către o călătorie captivantă în universul tradițiilor și obiceiurilor românești pentru un grup de preșcolari entuziaști, cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Proiectul vizează derularea unui program de educație nonformală axat pe dezvoltarea simțului artistic, creativ și stimularea frumosului prin valorile si tradițiile satului românesc în cadrul a 4 ateliere pentru 50 de prescolari de la grupa mare, din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr.25 din Iași.
Copilăria este cea mai captivantă etapă a vieții unui om, stârnind curiozitatea și interesul pentru modul în care funcționează și evoluează lucrurile. Această perioadă de descoperire poate să ofere copiilor o cultură tradițională prin fapte și educație. Preșcolarii încep să înțeleagă specificul poporului, idealurile și aspirațiile oglindite în creațiile mesteșugărești. Mai mult, astfel de activități le educă copiilor respectul și dragostea pentru o posibilă meserie pe care o pot îmbrățișa cand vor fi mari.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
„Beneficiarii proiectului sunt 50 de preșcolari înscriși în instituția noastră, alături de cadrele didactice. Preșcolarii vor lua parte la activități special gândite pentru modelarea lor, cu ajutorul cărora își vor dezvolta simțul artistic, creativ și stimularea frumosului pentru valorile și tradițiile satului românesc. Ne bucurăm să desfășurăm activități nonformale menite să modeleze comportamentul copiilor prin entuziasmul, implicarea și dezvoltarea încrederii în sine. Un copil captivat de lumea magică a tradițiilor și obiceiurilor românești va fi mereu entuziast să abordeze noi provocări și își va dezvolta abilități pentru întreaga viață’’, a declarat coordonatorul proiectului, Director, prof. Liliana Aioanei.