50 de iradieri Leksell Gama Knife în doar 3 săptămâni

301398109_588084439468690_1384181982358944807_n

Zeci de vieți au fost salvate în doar 3 săptămâni în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife Iași. În fiecare zi sunt cel puțin 3 intervenții pe creier fără bisturiu și fără durere.

„Avem aproximativ 3 săptămâni de când funcţionează laboratorul, timp în care s-au făcut circa 50 de iradieri la pacienți cu patologii diverse. Mai avem o listă de așteptare de aproximativ 40 de pacienți și solicitări zilnice de noi cazuri care doresc să beneficieze de această metodă de tratament. Noi ne-am propus ca până la sfârșitul anului să tratăm în jur de 350 de pacienți. Urmează să intrăm în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru ca aceste servicii să fie decontate. În România există un program național, iar costurile acestui tip de radioterapie stereotactică sunt suportate de către Sistemul de Asigurări de Sănătate, iar pentru pacienții asigurați nu există costuri suplimentare. În fiecare zi facem cel puțin 3 intervenții chirurgicale cu acest tip de aparat. Până în momentul de față, rezultate sunt foarte bune, am efectuat controale la pacienți la o lună de zile și se arată eficiența acestui tip de tratament. Vin pacienți din toată țara, am avut și din Republica Moldova și Ucraina.

Chirurgia Leksell Gamma Knife este utilizată pentru a trata tumorile cerebrale, malformațiile arteriovenoase, nevralgia trigemenului, neuromul acustic și tremorurile.

Radiochirurgia Leksell Gamma Knife este o formă foarte precisă de radioterapie care concentrează fascicule intense de raze gamma cu o acuratețe maximă pentru a trata leziunile din creier.

Leksell Gamma Knife furnizează o doză foarte precisă de radiații anumitor tumori și leziuni, protejând țesuturile normale ale creierului. Fasciculele de raze gamma foarte focalizate sunt ghidate cu precizie chirurgicală, fără bisturiu.

Leksell Gamma Knife are aproximativ dimensiunea unui scanner RMN sau CT. Este un tratament nedureros care nu implică tăiere.

Timpul de tratament poate dura între 30 și 90 de minute, în funcție de dimensiunea tumorii.

Este cea mai sigură intervenție și cea mai eficientă îngrijire a pacienților cu afecțiuni ale creierului”, a spus Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.