50 autobuze electrice noi pentru transportul metropolitan Suceava

50 autobuze electrice noi pentru transportul metropolitan Suceava. Acestea vor circula in municipiul Suceava si 8 localitati limitrofe.

50 autobuze electrice noi pentru transportul metropolitan Suceava

Astăzi a fost semnat contractul pentru livrarea primelor 50 de autobuze electrice în Zona Urbana Funcțională Suceava. Aceasta cuprinde municipiul Suceava și alte 8 localități: orașul Salcea și comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți.

CITESTE SI: Municipiul Suceava a finalizat licitatia pentru achizitia a 50 autobuze electrice dedicate transportului metropolitan

Primele 37 de autobuze vor fi livrate în termen de 6 luni, deci în luna august, iar celelalte 13 în termen de până la 12 luni conform contractelor. Valoarea contractelor este de 20,7 milioane de euro.

Ion Lungu – Primar Municipiul Suceava: „Deci este unul dintre cele mai mari contracte semnate la Primaria Suceava. Este doar un inceput pentru ca in cursul zilei de luni am fost la Piatra Neamt acolo unde am discutat despre depunerea proiectului de transport metropolitan, etapa a doua. Asa cum se stie, o parte din finantare este asigurata prin PNRR. Este vorba despre cele 50 de autobuze, despre statii de incarcare. Vom face autobaza si platforma iar diferenta de 15 autobuze electrice vor fi achizitionate pe Programul Regional 2021 – 2027 care urmeaza sa fie lansata in perioada urmatoare. Avem pregatita documentatia si acolo pentru a intregi mijloacele pentru transportul metropolitan„.

In aceasta vara vor fi livrate de către furnizor 15 autobuze de 12 metri lungime (capacitate 90 de persoane). De asemenea, 15 stații de încărcare standard, precum și 22 de autobuze de 6 metri lungime, cu 22 stații de încărcare standard.

Prețul de achiziție a unui autobuz electric de capacitate mare este de 2.270.000 de lei (fără TVA). O stație de încărcare rapidă 153.000 de lei fără TVA, iar cel al uneia standard 72.000 de lei, fără TVA.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *