50.000 de tone de cărbune pentru sistemul de încălzire ieșean

carbune

Primăria Municipiului Iași va achiziționa doar 50 de mii de tone de cărbune. Aceasta cantitate va fi suficientă pentru funcționarea CET 2 Holboca în acest sezon rece.

Primarul Iașului, Mihai Chirica a declarat că a fost încheiat contractul de furnizare a gazului, necesar funcționarii Cet 1 Iași pentru întreg sezonul rece. Astfel, CET 2 Holboca va fi repornit doar spre sfârșitul iernii.

„Licitaţia pentru cărbune va avea o nouă rundă pe data de 22 noiembrie 2021. Sperăm să avem oferte dar ar trebui să transmitem foarte clar tuturor ieșenilor că noi, în momentul de faţă, nu suntem dependenţi de cărbune, avem contractată toată cantitatea de gaze naturale necesară funcţionării sistemului la întreaga lui capacitate şi pentru a putea asigura necesarul de căldură pentru toţi consumatorii noştri fără niciun fel de risc şi vom continua să stăm foarte atenţi asupra acestui demers”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Totodata, la CET 1 Iași au fost montate două cazane de apă fierbinte care pot furniza 150 de Gigacalorii, necesare consumului de caldură pentru întreg orașul, în cazul în care temperatura va înregistra până la -25 de grade Celsius.