5 transplanturi in 3 zile la Iasi

parhon-1000

Alte doua transplanturi de rinichi s-au realizat in aceasta dimineata la Spitalul Parhon. Donatorii au fost persoane cadaverice iar pacientii care au primit sansa la o noua viata sunt din Neamt si Iasi.

La unitatea medicala ieseana au fost realizate cinci transplanturi de rinichi, in ultimele trei zile. Spitalul Parhon a fost printre putinele din Romania care a efectuat operatii de transplant in aceasta perioada. In ultimele sapte luni au avut loc la Iasi 33 de interventii chirurgicale de acest fel.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spital Parhon Iasi: „Din fericire pacientii sunt in continuare in evaluarea situatie de transplant. Pentru ultimii 2 fiind un donator cadaveric sunt pacienti de pe lista de asteptare a centrului din Iasi, cu o doamna pacienta în vârstă de 46 de ani din judeţul Neamţ. Aceasta se află în programul de dializă din anul 2017 din cauza unei afecţiuni renale vasculare cronice. Cel de-al doilea pacient beneficiar al transplantului este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Iaşi, care se află în programul de dializă din 2017”.