5 noi diaconi hirotoniți la Iași

diaconi

Astazi, la sfanta Liturgie de la ora 11:00 in catedrala catolica din Iasi, PS Iosif Paulet a hirotonit 5 noi diaconi. La aceasta celebrare a participat si PS Petru Gherghel, episcop emerit, alaturi de alti 100 de preoti.

Dintre candidatii la diaconat, 4 sunt studenti ai anului VI de la Institutul Teologic “Sfantul Iosif” si unul este candidat din Congregatia “Mica Opera a Divinei  Providente”. Studentii de la Seminarul Mare din Iasi se pregatesc pentru a sluji in Dieceza de Iasi.

„E o implinire pentru ei, pentru ca s-au pregatit mult pentru acest moment si noi ii insotim cu rugaciunile noastre, pentru ca Dumnezeu sa le ofere harul de care au nevoie pentru a sluji cat mai bine biserica si pe toti cei incredintati slujirii lor. E prima treapta diaconatul in cadrul sfintei preotii, apoi urmeaza si preotia si bineinteles daca va fi cineva gasit vrednic si hirotonit episcop, dar cu siguranta sunt plini de emotii, parintii rudele, prietenii ii insotesc in acest moment important si e un start, e un inceput pentru slijirea lor. „, a declarat Adrian Blajuta, purt. de cuv. Episcopia Romano- Catolica Iasi.

Momentul s-a incheiat cu Profesiunea de credinta,  Juramantul de fidelitate si Declaratia de asumare a obligatiilor vietii preotesti, pe care candidatii la diaconat, inaintea hirotonirii sunt chemati sa le faca in fata comunitatii ecleziastice.