5 la suta dintre scolile iesene sunt in scenariul rosu

NETHERLANDS-HEALTH-VIRUS

A picture taken on March 16 2020 in Baarn shows an empty classroom at the Baarnsch high school. - The Dutch government on March 15, 2020 ordered the closing of all schools, bars, restaurants, sex clubs and cannabis cafes in a bid to fight the spread of the new coronavirus. (Photo by Jeroen JUMELET / ANP / AFP) / Netherlands OUT (Photo by JEROEN JUMELET/ANP/AFP via Getty Images)

In 35 de scoli din judetul Iasi elevii sunt nevoiti sa invete online. De asemenea, mai mult de jumatate dintre unitatile de invatamant sunt in scenariul galben. Astazi, alte 3 scoli au solicitat avizul pentru a trece la invatamant online pentru cateva clase. Mai exact, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu s-a cerut suspendarea orelor fata in fata pentru 7 clase iar la Scoala Gimnaziala Alexandru cel Bun si Scoala Postliceala Sanitara Grigore Ghica Voda, pentru cate o clasa.

Antonina Bliort – purt. cuv. ISJ Iasi:

In acest moment la nivelul judetului Iasi avem aproape 40 la suta dintre scoli in scenariul verde, 55 la suta sunt in scenariul galben si 5 la suta in scenariul rosu. Adica 35 de scoli dintre care 33 sunt in acest scenariu datorita incidentei epidemiologice in comunitate, o scoala datorita imbolnavirii elevilor sau profesorilor si una datorita elementelor care tin de organizarea specifica