5 focare noi de coronavirus in judetul Iasi

coronavirus-eprubeta-1024x538

6 cadre medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Acestea au fost evaluate si izolate la domiciliu. DSP Iasi a decis limitarea internărilor numai pentru pacienții gravi si dezinfecția spațiilor anexe.

Alte 3 cazuri au aparut pe un santier din Iasi. S-a decis inchiderea temporară a șantierului și dezinfecția spațiului comun (baracă). Cei trei au fost izolati la domiciliu.

Un alt focar a izbucnit la o societate comerciala din Iasi ce activeaza in sectorul de ambalare. Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu, s-a efectuat dezinfecția spațiilor și carantinarea contacților.

In Centrul de Ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati din Harlau 3 beneficiari si un pedagog sunt confirmati cu Covid. Beneficiarii pozitivi au fost izolați în centru iar angajata a fost evaluată medical și izolată la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiilor din centru și s-au sistat activitățile de terapie ocupațională.

De asemenea, la Centrul de Servicii Sociale M. Sadoveanu din Pascani 2 beneficiari si 2 salariati s-au infectat cu coronavirus. Beneficiarii pozitivi au fost izolați în centru iar angajatele au fost evaluate medical și izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiilor din centru. Beneficiarii care au intrat în contact direct cu cei confirmați pozitiv, au fost izolați.