5 copii din Ucraina consultati la Spitalul Sf. Maria

spitalul sf maria

Alți cinci copii din Ucraina, cu vârste între 5 luni și 6 ani, fugiți din calea războiului și refugiați la Iași alături de mamele lor, au avut nevoie de consult medical la Spitalul ”Sf Maria” din Iași.

În urma investigațiilor de specialitate, trei dintre pacienți au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii ale căilor aeriene superioare și inferioare, iar ceilalți doi, cu conjunctivită. Au primit tratament și recomandări pentru terapia ulterioară. Nu a fost necesară internarea lor.

”Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf.Maria” Iași este pregătit să ofere atât îngrijire medicală de urgență, cât și tratament de specialitate în cazul bolilor cronice, copiilor veniți din Ucraina. Pentru a facilita comunicarea cu acești pacienți, avem alături de noi, la astfel de cazuri, două persoane din cadrul spitalului, vorbitoare de limbă rusă. Ne sunt de mare ajutor și medicii rezidenți care pot traduce în și din ucraineană. Suntem alături de acești copii și familiile lor nu doar din puncte de vedere medical, ci și sufletește. ”, a afirmat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf.Maria”.