5 barbati retinuti dupa ce i-au batut pe politistii din Mironeasa

catuse

5 barbati au fost retinuti aseara, dupa ce 2 politisti au fost batuti in timpul unei misiuni. Procurorii au decis sa retina, pentru 24 de ore, cinci indivizi acuzati ca au lovit cu pumnii 2 agenti chemati sa aplaneze un conflict iscat intr-o familie, in comuna Mironeasa.

In aceasta seara, ei ar putea primi si mandate de arest preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Agresorii sunt acuzati de ultraj si lovire, dar si alte violente.

Politistii au fost chemati, prin 112, sa aplaneze un conflict iscat intr-o familie, in satul Mironeasa, pe fondul consumului excesiv de alcool. O femeia a cerut ajutor, acuzand ca fiul ei o bate. Cand au ajuns la locuinta victimei, politistii au fost agresati de alti membri ai familiei.

Cei doi politisti, care au fost nevoiti sa traga si doua focuri de arma pentru a-i calma pe agresori, au avut nevoie de ingrijiri medicale Ajunsi la spitalul, oamenii legii au fost diagnosticati cu traumatisme cranio-faciale si contuzii abdominale.

Politistii au 26 si 28 de ani si lucreaza in Ministerul de Interne din anii 2016-2017. Incidentul readuce in atentie deficitul de personal din sistem. Numai in judetul Iasi este nevoie de minumim 100 de politisti, care sa patruleze sis a asigure un climat de siguranta in mediul rural.