5 ani de inchisoare pentru o femeie din Ciurea intr-un dosar de achizitii fictive

evyiune fiscala

La data de 18 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unei femei, de 40 de ani, din comuna Ciurea. Femeia a fost condamnată pentru săvârșirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Aceasta, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în perioada 2006 – 2010, în scopul sustragerii de la îndeplinire a obligaţiilor fiscale, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii, achiziţii fictive efectuate în perioada precizată, de la furnizorii societăţii comerciale inexistente/inactive/radiate/neplătitoare de taxă pe valoare adăugată și a prejudiciat, astfel, bugetul de stat cu 4.073.941 de lei, prin micşorarea, în mod ilegal a obligaţiilor de plată la bugetul de stat privind taxa pe valoarea adăugată (2.226.503 lei) şi impozitul pe profit (cu suma de 1.847.438 lei).

În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Iaşi, în vederea executării pedepsei.