49 copii internati cu pneumonie la Spitalul Sf. Maria

spitalul de copii 11

Val de pneumonii, la copii. Un fenomen neobisnuit pentru aceasta perioada avand in vedere ca boala era prezenta in sezonul rece. Zeci de cazuri au fost preluate si tratate la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iasi. Medicii spun ca parintii trebuie sa fie foarte atenti inca de la primele simptome ale celor mici pentru ca acestia sa nu sufere complicatii.

Temperaturile au scazut, copiii s-au intors in colectivitati iar toti acesti factori au contribuit la cresterea numarului de infectii respiratorii.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf. Maria: „Exista un aflux de patologie pulmonara complicata a unui debut de viroze. Medicii din sectorul primiri urgente constata un aflux de pacienti cu patologie respiratorie. Constatam o dublare a numarului de pacienti atat ca si adresabilitate in unitatea de primiri urgente cat si pacienti care necesita internare”.

Medicii au preluat si cateva cazuri grave, care au necesitat internare continua.

A inceput scoala, a inceput gradinita, colectivitatea noi ne asteptam la acest val in octombrie -noiembrie, avand istoricul ultimilor zece ani. Se vede ca a venit mai repede. 49 de pacienti internati, un singur pacienti internat la Terapie Intensiva, cu insuficienta respiratorie”, a completat Alina Belu.

Simptomele pneumoniei pot apărea la 24-48 de ore după inflamarea căilor respiratorii.