48 antreprenori vor primi finantare prin programul Start-up Yourself

Sharing is caring!

Programul Start-up Yourself și-a desemnat beneficiarii. Cei 48 de antreprenori care au îndeplinit toate condițiile de eligibilitate, vor semna, luni 21 ianuarie 2019, contractele de finanțare.

Start-up Yourself este inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, al cărei membru fondator este Consiliul Județean Iași, alături de celelalte consilii județene din Regiunea Nord-Est.

Bugetul total al acestui proiect este de 11.836.863,04 lei. Din aceasta sumă, statul român contribuie cu  1.713.501 lei, restul banilor venind de la Uniunea Europeană.

În cadrul acestui program, județul Iași are cei mai mulți antreprenori care își vor deschide o afacere cu bani europeni – 27 de persoane. Fiecare dintre ei va primi suma de 33 de mii de euro, nerambursabilă. Domeniile de interes pentru care au aplicat viitorii afaceriști sunt sănătăte (stomatologie, kinetoterapie), turism, activități recreative. Cu banii primiți, un antreprenor din Bacău se va implica în recuperarea și reintegrarea tinerilor consumatori de droguri. Vor mai fi deschise afaceri în domeniul fotografic, în fabricarea mobilei, specializare în domeniul IT, producția de săpun natural artizanal, centru de prelucrare a anvelopelor uzate, realizarea de jucării, cosmetică.

”Start-up Yourself vine să stimuleze dezvoltarea de mici afaceri ale unor antreprenori. Susținem investițiile străine, dar avem o mare deschidere și susținere către inițiativele locale. Pe lângă finanțare, beneficiarii acestui program vor primi consultanță timp de o lună pentru ca afacerea să fie una de succes” a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Aplicanții acestui program au avut de îndeplinit mai multe condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani (cel mai tanăr aplicant are 20 ani este din Vaslui, decanul de vârstă are 60 de ani și este din Piatra Neamț), să aibă reședința în regiunea de dezvoltare Nord-Est (județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Botoșani, Suceava), nivelul de studii să fie de minim 10 clase și să nu fie  administratori într-o altă întreprindere.

shares