457 dosare aprobate pentru ieșeni în programul Casa Verde Fotovoltaice

Peste 7700 de dosare ale persoanelor înscrise în programul Casa Verde Fotovoltaice au fost atribuite instalatorilor, în doar 4 ore de la publicarea listelor cu instalatorii validați în cadrul acestui program.

Cele mai multe dosare sunt din județele: Ilfov (565), Mureș (484), Timiș (477), Iași (457), Suceava (332), Dâmbovița (277), Argeș (273), Dolj (257), Arad (227).

Începând de astăzi, persoanele fizice și unitățile de cult pot selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Aceste cifre arată interesul crescut al persoanelor înscrise în program să aibă montate panourile fotovoltaice pe casele lor în cel mai scurt timp posibil. Independența energetică pe care acest program o oferă atât beneficiarilor persoanelor fizice, cât și unităților de cult, care au putut participa în premieră în acest an, este un pas înainte către orașe mai verzi, comunități mai verzi, viitor energetic verde”, a subliniat ministrul Mircea Fechet.

Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape 2 miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei a fost alocat persoanelor fizice, iar unitățile de cult au avut la dispoziție 17,5 milioane lei.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *