455 de ucraineni au intrat în România pe P.T.F Sculeni, în ultima zi

sculeni

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști sunt la datorie 24/7 și lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Iași pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

În data de 27.03.2022 între orele 00.00 – 23.59, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au intrat în țară în total 1.101 autoturisme, 3.703 persoane, din care 455 cetățeni ucraineni, iar pe la Punctul de Trecere a Frontierei Iași – Feroviar au intrat în total 369 de persoane, din care 119 cetățeni ucraineni, în 6 trenuri.

Astăzi, 28.03.2022, la ora 10.00, din totalul de 2.624 locuri disponibile pentru refugiații din Ucraina la nivelul județului Iași, erau ocupate 635, iar 1.989 locuri erau libere.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Alte spații vor fi puse la dispoziție în funcție de numărul de refugiați care solicită cazare în județul Iași. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu pe parcursul zilei.

La nivelul județului Iași există un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina care funcționează 24/7. La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și despre modul în care pot fi făcute donații.

Totodată, de la nivelul acestui centru se pot obține și alte informații utile cetățenilor ucraineni care se află pe raza județului Iași precum: unde se pot adresa în caz de probleme medicale sau în cazul în care au nevoie de ajutorul unor instituții, ce reguli trebuie respectate la locurile de cazare sau în taberele pentru refugiați.