44 milioane de lei, investiti pentru Spitalul Regional de Urgente Iasi

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a stabilit un nou câștigător al licitației pentru supravegherea lucrărillor la Spitalul Regional de Urgență (SRU) și a semnat contractul cu asocierea de firme care, inițial, s-a clasat pe locul 2 la procedură.

Contractul, cu o valoare de 44 milioane lei, a fost atribuit unei asocieri de firme condusă de Tecnic Consulting Engineering Romania. Această companie este patronată de Dan Stratan, un discret om de afaceri din Iași, dar care s-a mutat de mai mult timp în Capitală, remarcându-se pe zona de consultanță. Din asociere mai fac parte o altă firmă a familiei Stratan (RomCapital Invest) și o societate din Turcia. Inițial, ANDIS a stbailit câștigător al licitației o asociere condusă de firma Venturo Investment. O contestație depusă de Tecnic, clasată la procedură la locul 2, a arătat deficiențe majore în modul în care ANDIS a evaluat oferta asocierii câștigătoare. Printre altele, Tecnic invocat erori de calcul în ofertă, excluderea ofertantului de la alte licitații similare întrucât nu și-a dus la bun sfârșit obligațiilor în cadrul altor contracte sau lipsa actelor care să ateste experiența similară.

44 milioane de lei, investiti pentru Spitalul Regional de Urgente Iasi

La mijlocul lunii februarie 2024, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis contestația Tecnic și a dispus anularea raportului de procedură. Pe 13 martie, ANDIS a stabilit noul câștigător al licitație (asocierea condusă de Tecnic), iar, pe 26 martie, autoritatea centrală a anunțat, pe Facebook, semnarea contractului. Licitația a fost lansată în iunie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *