40 milioane de lei pentru 5 spitale din subordinea CJ Iași

spital_malpraxis_55279100

5 spitale care se afla in subordinea Consiliului Judetean Iasi au obtinut o finantare de 40 milioane de lei, bani ce vor fi investiti in aparatura si echipamente medicale de ultima generatie, in special pentru sectiile ATI.

Fondurile sunt puse la dispoziție în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare și vor servi pentru investitii in aparatura medicala și  acoperirea cheltuielilor din timpul pandemiei.

Costel Alexe – președintele Consiliului Județean Iași

„Cele 5 spitale aflate în subordinea Consiliului Județean au primit prin P.O.I.M, peste 40 de milioane de lei, prin care vrem să pregătim și medical și ca dotare, spitalele din subordinea noastră să facă față unei eventuale,  viitoare criză sanitară sau să recuperăm din  resursele financiare alocate acestei pandemii. Evident, astăzi avem cea mai mare alocare de 17 milioane de lei la Spitalul Sfînta Maria, 14 milioane la Pneumoftiziologie și evident sumele scad.  În momentul de față, cele 40 de milioane merg  fie pe ecografe, fie pe aparatură, fie pe decontarea materialelor care au fost consumate în această pandemie.”

Cele 5 unități medicale care vor primi finanțare sunt Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie cu aproape – 15,6 milioane de lei, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu – 787.000 lei, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna” – 4,1 milioane de lei, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” – 17,1 milioane de lei și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza Vodă” – 2,3 milioane de lei.