40 de paturi la Spitalul de Recuperare pentru bolnavii Covid

recuperare

Municipalitatea pune bani la dispozitie pentru amenajarea a 40 de paturi care pot beneficia de suport de oxigen. O data cu scaderea temperaturilor, Spitalul Modular de la Letcani nu mai poate trata pacienti in conditiile optime. Intrebarea este ce se va intampla cu pacientii? Desi s-a luat în discutie varianta cu Spitalul de Recuperare, unitatea medicala nu este de fapt pregatita pentru a prelua cei pest 80 de bolnavi.

La ultima sedinta a Consiliului Local s-a pus problema unei imbunatatiri de alimentare cu oxigen a Spitalului de Recuperare. Acesta fiind pregatit pentru situatii de urgenta, in cazul in care spitalul mobil cedeaza.

Mihai Chirica – primar Municipiul Iasi: „Spitalul de Recuperare a prezentat un proiect pe care l-am supus aprobarii CL privind construirea unei retele de fluide medicale, inclusiv oxigen pentru 40 de paturi. Valoare este destul de mare de 5 milioane de lei. Suma pe care ne-am angajat sa o punem la dispozitie Spitalului de Recuperare pentru a putea raspunde in situatia in care Spitalul de la Letcani va intra in incapacitate de functionare”.

Spitalul de Recuperare nu poate substitui in totalitate activitatea Spitalului de la Letcani sau a altor sectii ATI din municipiu pentru ca este nevoie de personal medical specializat, de o medicatie adaptata la tipul de boala.

Mihai Chrica – primar Municipiul Iasi: „Nu face fata in conditii optime pentru ca statia de oxigen de la Recuperare pentru a raspunde necesarului de oxigen de pe paturile ATIde pe doua sectii, blocul operator, respectiv ortopedie sau ORL sa spunem normal. Am avut si situatii in care intr-o noapte s-a oprit statia, am reusit sa asiguram fluxul de oxigen utilizand buteliile de oxgen, deci este suprasolicitat ca si capacitate si de accea stam si noi intr-o alerta permanenta”.

Astazi la Iasi au fost inregistrate 579 cazuri noi.